Gelderland versnelt energiebesparing in 2018

De provincie Gelderland stelt in 2018 een miljoen euro subsidie beschikbaar om bedrijven en instellingen te helpen bij energiebesparing. Organisaties die bedrijven ondersteunen bij het inzetten van energiebesparende maatregelen en de Energie Prestatie Keuring kunnen de subsidie aanvragen.

Gelderland versnelt energiebesparing in 2018

De subsidie is enkel bedoeld voor begeleidende organisaties en dus niet voor het financieren van de energiebesparende maatregelen zelf. De regeling loopt tot eind 2018 of tot de subsidie op is. Doel van deze aanpak is om dichter bij het doel van de provincie te komen: een energieneutraal Gelderland. Ook leveren bedrijven die energie besparen een hoop geld op. Doelen die verwezenlijkt kunnen worden met behulp van een energiescan en actieve begeleiding.

Energiescan

Een energiescan geeft een bedrijf inzicht in het energieverbruik en de besparingskansen. Deze kennis is heel belangrijk voor bedrijven die willen besparen. Bij een scan die voldoet aan de Energie Prestatie Keuring (EPK) is een lijst van erkende maatregelen gekoppeld. Dat zijn maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen.

Effectief

De combinatie van deze scan met actieve begeleiding bij de implementatie blijkt effectief te zijn. Bedrijven stappen dan ook echt over naar energiezuinige systemen.

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!