Gelders Debat: Recreatie, de Gelderse plus?

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Gelderland

Op woensdag 17 april gaan leden van Provinciale Staten van Gelderland in debat met vertegenwoordigers van de recreatie- en toerismesector over de mogelijkheden en knelpunten van de vrijetijdseconomie.

Gelders Debat: Recreatie, de Gelderse plus?

Dit Gelders Debat wordt gehouden in Burgers' Zoo van 18.00 tot 20.00 uur.

Uitnodiging Gelders Debat over recreatie en toerisme; bron provincie GelderlandHet debat is openbaar en de toegang is gratis. Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwerp of er een mening over heeft is van harte welkom.

Groot belang

Recreatie en toerisme zijn van groot belang voor de Gelderse economie. Onze provincie staat op nummer 1 voor binnenlandse vakanties. Vorig jaar werd er 447 miljoen euro in deze sector uitgegeven en zij zorgt voor bijna zes procent van de Gelderse werkgelegenheid.

Vastgehouden

De grote vragen in het Gelders Debat zijn of dit in een moeilijke economische periode vastgehouden kan worden of zelfs uitgebreid, of de Gelderse natuur en het landelijk gebied de grote druk van toerisme wel aan kan en of één van de Gelderse regio’s prioriteit moet krijgen bij investeringen. Provinciale Staten houden zich regelmatig bezig met het programma Vitaal Gelderland waar de vrijetijdseconomie deel van uitmaakt. Dit debat kan voor hen informatie opleveren die in de besluitvorming een rol kan spelen.

Stellingen

Het debat wordt gevoerd aan de hand van drie stellingen, die in de uitnodiging (zie Documenten) worden toegelicht:

  • Vrijetijdseconomie kan alleen groeien door kwaliteit te leveren
  • De natuur in Gelderland moet worden gevrijwaard van massale recreatie
  • De Veluwe is de belangrijkste recreatieve regio.

Iedere stelling wordt kort ingeleid door deskundigen waarna gespreksleiders Bob Roelofs en Angelique Krüger de zaal en de Statenleden ondervragen. Als afsluiting geven de Statenleden aan wat zij meenemen naar de Statenzaal.

Locatie en aanmelding

Het Safarirestaurant van Burgers' Zoo, dat dit jaar honderd jaar bestaat, is vanaf 17.00 uur geopend voor de deelnemers aan het debat. Soep en broodjes staan klaar. Voor de toegang tot de dierentuin hoeft niet betaald te worden, wel even melden bij de kassa. Vanwege de catering vragen we de deelnemers zich uiterlijk maandag 15 april via mail aan te melden bij geldersdebat@gelderland.nl

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!