Gelderse economie groeit mee met landelijke ontwikkeling

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Provincie Gelderland

In Gelderland vertoont de conjunctuur sinds de tweede helft van 2009 een opgaande lijn.

De Gelderse economische groei loopt volgens de ramingen van het Bureau Economisch Onderzoek van de provincie Gelderland in de pas met de landelijke ontwikkeling. Volgens het CBS groeide de Nederlandse economie in het tweede kwartaal van 2010 met 2,1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook in Gelderland vertoont de conjunctuur sinds de tweede helft van 2009 een opgaande lijn.

Telefoniste aan het werkVerwacht wordt dat de Gelderse economische groei in het tweede kwartaal van 2010 weer op het gemiddelde voor de lange termijn is aanbeland. Vrijwel alle indicatoren van de conjunctuur ontwikkelen zich positief. De uitzendbranche zit voor de derde maal op rij gestegen en het aantal nieuwe bedrijven vertoont een lichte trendmatige stijging. De (jeugd)werkloosheid daalt, de faillissementen en de ontslagaanvragen nemen af en de vacaturemarkt zit weer in de lift.

Niet positief
Mogelijk als gevolg van de achterblijvende consumptieve bestedingen is voor de sector recreatie en toerisme de trend in het aantal overnachtingen nog steeds niet positief. Gezien de aanhoudende terugloop van het aantal verstrekte bouwvergunningen zijn de perspectieven in de bouw ronduit somber.

Meer over de Gelderse economie

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!