Gelderse Innovatiemakelaars: wegens succes geprolongeerd

  • Technologie
  • Bron: Provvincie Gelderland

De innovatiemakelaars van de Regionale Centra voor Techniek (RCT) in Gelderland krijgen vanuit Brussel een jaar extra de tijd om innovatie te helpen stimuleren. Dat heeft EFRO (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) besloten.

Gelderse Innovatiemakelaars: wegens succes geprolongeerd

Europa is als grootste financier van het netwerk akkoord gegaan met het verlengingsverzoek tot eind 2015. Gedeputeerde Annemieke Traag heeft dit bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het RCT-netwerk in Gelderland.

RCT-innovatiemakelaar

In de provincie Gelderland bestaat het RCT-netwerk uit zeven Regionale Centra. Elk RCT zet een ‘RCT-innovatiemakelaar’ in die ondernemers uit de maakindustrie prikkelt om te vernieuwen en te innoveren.

De RCT-makelaars doen dit door innoverende ondernemers te koppelen aan andere ondernemers en/of kennisinstellingen. Ze worden hierbij begeleid door een regionaal ondernemersbestuur. Elke RCT-makelaar bezoekt jaarlijks zo'n tweehonderd ondernemers, organiseert circa vijftien bijeenkomsten over innovatieve thema's en laat zo'n vijftien haalbaarheidsstudies doen.

Maakindustrie onmisbare schakel voor groei

De verlenging van het RCT-project is goed nieuws voor de Gelderse economie. De RCT's vormen een onmisbare schakel in de Gelderse innovatie-infrastructuur. Juist vanuit de hoek van de maakindustrie wordt een stevige bijdrage verwacht bij het herstel van de economische groei.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!