Gelderse ondernemers groeien door proeftuinen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Gelderland

Ondernemers en kennisinstellingen hebben de resultaten van het 3 jaar lopende programma 'Proeftuinen voor agro-food marktintroducties' aangeboden aan gedeputeerde Michiel Scheffer. De proeftuinen hebben ervoor gezorgd dat de ondernemers sneller hun innovatie op de markt kunnen krijgen.

Gelderse ondernemers groeien door proeftuinen

Een goed voorbeeld van internationaal succes is de marktintroductie van de meest moderne techniek op het gebied van fruitbewaring, ontwikkeld door een consortium bedrijven samen met Wageningen UR. Hiervoor zijn demo’s uitgevoerd in belangrijke fruitproducerende landen als Spanje en Italië. Na de proeftuinperiode kan het systeem over de gehele wereld verkocht worden en staat Van Amerongen CA Technology BV als trekker van het project weer aan de top in de sector.

Natuurkorsten

Ook regionale innovaties van agrarische food-ondernemers doen het goed. Kazen met natuurkorsten worden steeds populairder. Remeker heeft een proeftuin opgezet om deze innovaties in de praktijk te testen en sneller op de markt te brengen. In de Achterhoek zijn via Tap-Punt en EetRegionaal een breed scala aan verse producten te koop voor de regionale consument.

MerkenCorporatie

Deze week is het platform 'de MerkenCorporatie' van start gegaan. Het platform werft actief voedselproducenten om samen vernieuwende producten op de markt te brengen. Via video boodschappen van dit project en van de proeftuinen voor Mild Conserveren en Voeding in de Zorg, kunnen geïnteresseerde food ondernemers contact opnemen en kijken welke kansen deze proeftuinen kunnen bieden.

Martkintroducties

De ervaringen die ondernemers hebben opgedaan in de projecten zijn gebundeld in de 'Toolkit voor marktintroducties'.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Wageningen University & Research:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!