Gemeente Barneveld MKB-vriendelijke gemeente

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB-Nederland

Dit halfjaar ontvingen twaalf gemeenten prijzen voor hun inzet voor mkb binnen hun gemeenten. Per provincie kon één gemeente deze prijs in ontvangst nemen.

Gemeente Barneveld MKB-vriendelijke gemeente

Stimuleren van lokaal ondernemerschap is essentieel voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid en komt primair tot stand in samenspraak tussen gemeenten en ondernemers. Om een kans te maken op de titel moest gemeente Barneveld daarom aantoonbaar werk maken van een mkb-vriendelijk beleid. Zoals het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten, het mkb kansen bieden bij aanbesteden, enz. Daarbij is vooral de perceptie van de ondernemer van belang.

MKB-vriendelijkste gemeente

MKB-Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. In de voorgaande jaren heeft de uitreiking het nodige teweeggebracht. Gemeenten voelden zich uitgedaagd om hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Deze prijs is daarmee een belangrijke waakhond die gemeenten blijft aansporen zich meer in te spannen voor het mkb. Van maart tot augustus konden ondernemers via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl hun stem uitbrengen.

De gemeente Barneveld maakt kans om gekroond te worden tot een van de vier regiowinnaars. Tijdens ‘De week van de mkb-vriendelijkste gemeente’, van 21 tot en met 25 oktober, zal MKB-Nederland deze vier persoonlijk bezoeken. De uiteindelijke landelijke finale vindt plaats op 28 november in Amsterdam tijdens de Week van de Ondernemer. Net als twee jaar geleden is er ook nu een aparte prijs voor de beste grote gemeente (G36).

Twee jaar geleden won Bergambacht de wisseltrofee voor mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Helmond was in 2011 de beste bij de grote steden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!