Gemeente Bernheze biedt samen met de Ondernemersvereniging Heesch ruimte voor een maatwerkoplossing voor Stichting De Pas

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Bernheze

Naar aanleiding van de nieuwe APV en de daarmee samenhangende Drank- en Horecawet zijn Stichting De Pas en de Ondernemersvereniging Heesch tot een maatwerkoplossing gekomen in de vorm van een convenant.

Gemeente Bernheze biedt samen met de Ondernemersvereniging Heesch ruimte voor een maatwerkoplossing voor Stichting De Pas

Ook Koninklijke Horeca Nederland afdeling Berheze zal dit convenant ondertekenen. Stichting De Pas uitte eerder haar zorgen over de toegestane schenktijden. De gemeenteraad van de gemeente Bernheze onderschreef deze zorgen en heeft burgemeester Marieke Moorman gevraagd om de situatie te bekijken en samen tot een maatwerkoplossing te komen.

APV en Drank- en Horecawet

Op 1 januari 2013 is de Drank- en Horecawet gewijzigd. De belangrijkste doelstelling van deze wetswijziging is het aanpakken van drankmisbruik onder jongeren. Ook verplicht de wet gemeenten om vóór 1 januari 2014 in een gemeentelijke verordening regels op te stellen voor paracommerciële instellingen, zoals Stichting De Pas, die ook alcoholische drank verstrekken.

In december 2013 is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Bernheze 2014 vastgesteld, waarvan de paracommerciële regels een onderdeel zijn.

Maatwerk

Vertegenwoordigers van Ondernemersvereniging Heesch, Stichting De Pas en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Bernheze zijn om tafel gegaan om te komen tot een maatwerkoplossing. Het updaten van het bestaande convenant is het resultaat en vormt een nieuw fundament voor de samenwerking. In het convenant zijn de activiteiten opgenomen waarbij ruimere schenktijden worden gehanteerd. Door ondertekening van het convenant bevestigen de andere partijen daartegen geen bezwaar te hebben. Burgemeester Moorman van de gemeente Bernheze ondertekent het convenant voor gezien.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!