Gemeente Borsele ook aandeelhouder NV Economische Impuls Zeeland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: NV Impuls Zeeland

Doordat Borsele zich ook heeft aangesloten, zijn alle zeeuwse gemeenten aandeelhouder.

Gemeente Borsele ook aandeelhouder NV Economische Impuls Zeeland

De gemeenteraad van Borsele heeft unaniem besloten aandeelhouder te worden van N.V. Economische Impuls Zeeland. Met dit besluit zijn, vier jaar na de totstandkoming van Impuls in juli 2007, alle dertien Zeeuwse gemeenten aandeelhouder.

Algemeen directeur Dick ten Voorde reageert hierop: “Dit besluit heeft een duidelijk verder strekkend belang dan alleen het aandeelhouderschap van één gemeente; het is een substantiële versterking van de positie van Impuls.”

In de overwegingen van de gemeenteraad is aangegeven dat “een eerdere evaluatie van het functioneren en de prestaties van Impuls heeft aangetoond dat het ontwikkelingsbedrijf ruimschoots voldoet aan de verwachtingen”. Daarbij overweegt de gemeenteraad dat “het ontwikkelingsbedrijf op veel plaatsen in Zeeland vaak samen met het bedrijfsleven initiatieven ontplooit en uitwerkt, die vaak leiden tot versterking en uitbreiding van de economie en daarmee samenhangende werkgelegenheid en draagvlak voor voorzieningen".

Impuls is blij met de beslissing van de gemeente Borsele. Zij droeg al actief bij aan de ontwikkeling van de Borselse economie en ziet deze stap als een bevestiging van de constructieve samenwerking met deze en de andere Zeeuwse gemeenten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!