Gemeente Drimmelen start met Startersbeurs

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Drimmelen

Met de Startersbeurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Zo kunnen zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. De starter ontvangt van de werkgever een maandelijkse tegemoetkoming. Die wordt betaald door de werkgever en de gemeente.

Gemeente Drimmelen start met Startersbeurs

De beurs is bedoeld om afgestudeerde jongeren die geen baan kunnen vinden leer- en werkervaring op te laten doen.

Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het niet altijd even gemakkelijk om een baan te vinden. Aan de andere kant blijkt het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers kan de Startersbeurs een oplossing bieden. De  Startersbeurs is een idee van de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenvakbonden FNV en CNV. Er zijn ondertussen ongeveer 150 gemeenten in Nederland die gebruik maken van de beurs.

Aanmelden voor de startersbeurs

De Startersbeurs is voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar die ingeschreven staan in de gemeente Drimmelen. Als starter ontvang je geen uitkering, heb je minder dan 12 uur per week werk, volg je geen door het rijk betaald onderwijs en ben je in het bezit van een MBO-2, MBO-3, MBO-4, HBO of WO diploma. De gemeente stelt de beurzen beschikbaar tot 1 september 2015. Jongeren die in aanmerking willen komen voor de beurs, kunnen zich aanmelden via www.startersbeurs.nu/breda (optie Drimmelen). De Startersbeurzen voor Gemeente Breda zijn uitgegeven, maar voor Gemeente Drimmelen zijn er nog vier beschikbaar.

Startersbeurs ook interessant voor werkgevers

De Startersbeurs is ook voor werkgevers een interessante regeling. Met de Startersbeurs kunnen zij tegen minimale kosten ambitieuze en gemotiveerde jongeren laten kennis maken met hun organisatie. Gekwalificeerde jongeren, die net van school komen en met een frisse blik naar het vak kijken.

De gemeente hoopt met deelname aan de Startersbeurs een impuls te geven aan de werkgelegenheid in de gemeente en in de regio.

Informatie over de startersbeurs

Meer informatie is te vinden op: www.startersbeurs.nu.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!