Gemeente Ede verkoopt ruim 34.000m2 op bedrijventerrein

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ede

De gemeente Ede verkoopt 34.538 m2 meter grond aan Tholu B.V. op het bedrijventerrein A12 in Ede. Tholu, een internationaal georiënteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en distribueren van bulkverpakkingen, wil haar huidige locatie verder uitbreiden.

Gemeente Ede verkoopt ruim 34.000m2 op bedrijventerrein

Wethouder Johan Weijland: "we zijn heel blij dat we deze verkoop hebben kunnen sluiten. Met de uitbreiding van Tholu verkopen we een groot stuk grond en houden we tegelijkertijd een belangrijk bedrijf binnen Ede. Daarmee slaan we eigenlijk twee vliegen in een klap: een verdere invulling van ons bedrijventerrein en het behouden en zelfs vermeerderen van arbeidsplaatsen binnen Ede."

100 Arbeidsplaatsen

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van de grond is dat Tholu een intentie uitspreekt op het gebied van werkgelegenheid binnen Ede. Dit betekent dat zij met hun uitbreiding, na volledige realisatie van de plannen, circa honderd extra banen zullen creëren. Deze banen worden in samenwerking met de afdeling Werk en Participatie van de gemeente Ede bemenst.

Daarnaast is bij de verkoop van de grond afgesproken dat de Van der Meerstraat aan Tholu wordt overgedragen. Deze straat ligt precies tussen het huidige en nieuwe perceel in. Tholu heeft deze weg nodig om haar huidige bedrijf en het nieuw te bouwen deel te kunnen samenvoegen. Dit betekent dat de weg in de toekomst niet langer openbaar toegankelijk is en eigendom wordt van Tholu. Deze afspraak wordt op 10 september ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Ede.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!