Gemeente Eersel koploper in dienstverlening

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel Brabant

De gemeente Eersel is zeer vereerd met de titel ‘koploper 2013’. Burgemeester Anja Thijs-Rademakers kreeg de award voor de beste gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers gisteren uitgereikt.

Gemeente Eersel koploper in dienstverlening

Burgemeester Anja Thijs-Rademakers noemde de award ‘Koploper 2013’, die zij uit handen van voorzitter Ton Nelissen van de Kamer van Koophandel Brabant kreeg, een geweldig compliment. De gemeente Eersel heeft nog maar een jaar geleden een Dienstverleningsconcept vastgesteld in de gemeenteraad. “Wij werken er met zijn allen aan om onze klanten, in dit geval ondernemers, goed van dienst te zijn. Wij proberen mee te denken en mee te bewegen. Bij ons is afspraak is afspraak. Dit alles kun je alleen maar bereiken met mensen die zich dienstverlenend opstellen. Eerste worden van 52 gemeenten, dat is een pluim op de hoed van ons team!” aldus de burgemeester.

Zij realiseerde zich dat er zich nog slagen te halen zijn. Anja Thijs-Rademakers ziet de ‘Koploper 2013’ dan ook als een stimulans om door te werken aan het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers.

Klantvriendelijk en deskundig

Voorzitter Ton Nelissen van de Kamer van Koophandel prees de gemeente Eersel om haar klantvriendelijkheid en deskundigheid. “Zowel de mensen aan de receptie als op de betreffende afdelingen zijn vriendelijk en doen ‘voelbaar’ hun best om de ondernemer te woord te staan. Medewerkers maken over het algemeen een deskundige indruk en proberen te denken in oplossingen en in alternatieven.”

Mysteryguest

Eersel kwam als beste uit de bus van alle 52 gemeenten in het werkgebied van de Kamer van Koophandel Brabant. De KvK heeft voor de tweede keer onderzoek gedaan naar de dienstverlening van gemeenten aan ondernemers. Dat gebeurde met behulp van een ‘mysteryguest’. Deze deed zich voor als ondernemer en stelde via de telefoon en per e-mail vragen als: ‘Ik wil een lunchroom beginnen met licht alcoholische dranken. Welke vergunning heb ik nodig?; Mag ik mijn bedrijfsnaam aan mijn pand hangen? Mag ik als startende webshop-ondernemer mijn schuur als opslag gebruiken?’ 

Advies Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel Brabant zet zich al jaren in voor het verbeteren van dienstverlening aan ondernemers en volgt gemeenten als het gaat om prestaties op dat vlak. Uit het nieuwste onderzoek blijkt dat er nog veel hordes te nemen zijn. De KvK is gemeenten die (verder) voorop willen lopen, graag van dienst. Zij kunnen bij de KvK terecht voor hulp en advies.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!