Gemeente Gilze en Rijen wint provinciale prijs

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB-Nederland

Twaalf colleges van burgermeester en wethouders ontvingen 1 oktober bloemen van MKB-Nederland directeur Leendert-Jan Visser. Zo ook Gilze en Rijen.

Gemeente Gilze en Rijen wint provinciale prijs

Gemeente Gilze en Rijen ontving de prijs als meest mkb-vriendelijke gemeente in provincie Noord-Brabant. 11 andere gemeenten ontvingen dezelfde prijs binnen hun eigen provincies. MKB-Nederland wil met de verkiezingen de essentie aangeven van het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Deze stimulatie is een taak van de ondernemers en gemeenten samen. Om kans te maken moest gemeente Gilze en Rijen aantonen dat zij de lasten van lokale ondernemers verzachten door bijvoorbeeld aanbestedingskansen te bieden of het aantal regels te verminderen.

Verbeterde dienstverlening

De tweejaarlijkse verkiezingen worden dit jaar voor de derde keer gehouden. Het onderzoek voor de MKB-vriendelijkste gemeente is uitgevoerd door bureau Lexnova en werd bijgestaan door het ministerie van Economische Zaken. De prijs heeft inmiddels al stof doen opwaaien en heeft gemeenten ertoe gezet hun ondersteuning aan ondernemers te verbeteren. De verkiezingen moeten mede dienen als waakhond die gemeenten aanspoort de dienstverlening aan mkb Nederland te blijven verbeteren.

Landelijke finale

De provinciale winnaars gaan door naar de halve finales, waar zij verkozen kunnen worden tot regiowinnaars. De regiowinnaars worden tijdens ‘De week van de mkb-vriendelijkste gemeente’, van 21 tot en met 25 oktober bezocht door MKB-Nederland. Op 28 november in Amsterdam tijdens de Week van de Ondernemer zal de landelijke winnaar bekend worden gemaakt. Er is ditmaal ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente(G36).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!