Gemeente Haaren krijgt op alle punten gelijk over het bestemmingsplan Hopveld

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Haaren

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over de beroepen die tegen het bedrijventerrein Hopveld zijn ingediend. In de uitspraak zijn alle beroepen ongegrond verklaard. Dit heeft tot gevolg dat de gemeente op korte termijn start met het bouwrijp maken van het bedrijventerrein en de uitgifte van bedrijfskavels.

Gemeente Haaren krijgt op alle punten gelijk over het bestemmingsplan Hopveld

De gemeenteraad van de gemeente Haaren heeft het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Hopveld – Haaren” op 21 januari 2010 vastgesteld. Tegen deze vaststelling is door een vijftal personen beroep aangetekend. De beroepen hadden betrekking op verschillende punten van het bestemmingsplan. De beroepen zijn op de zitting van 2 augustus 2011bij de Raad van State behandeld. Tijdens de zitting hebben zowel de indieners van beroep als de gemeente hun standpunten toegelicht.

Woensdag 23 november 2011 heeft de Raad van State een definitieve uitspraak gedaan over het bestemmingsplan. Alle beroepen zijn hierbij ongegrond verklaard en de gemeente Haaren is op alle punten in het gelijk gesteld.

Dit heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. De gemeente start daarom op korte termijn met het bouwrijp maken van het terrein. Zij heeft hiervoor al een aanbestedingsprocedure doorlopen en de aannemer kan snel starten. Ook start de gemeente nog dit jaar met de uitgifte van bedrijfskavels, waarvan er nog een aantal te koop zijn.

Lees verder...

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!