Gemeente Landerd sluit zich aan bij As50

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Landerd

As50 is sinds een aantal jaar een regionale samenwerking van de gemeenten Oss, Uden, Veghel en Bernheze. De samenwerking vindt zijn oorsprong in de aanleg van de snelweg A50.

Gemeente Landerd sluit zich aan bij As50

Deze heeft een groot effect op de bereikbaarheid van de onderlinge kernen en heeft de streek als vestigingsplaats een positieve impuls gegeven. Landerd wordt welkom geheten als nieuw aangesloten gemeente van de As50.

Regionaal

De samenwerking As50 richt zich op versterking van de regionale economie en het ondernemersklimaat. Het wordt steeds belangrijker om je als gemeente te richten op de regio. Gezamenlijk kunnen gemeenten meer bewerkstelligen dan de afzonderlijke gemeenten zouden kunnen. Met Landerd als nieuwkomer verstevigen we onze positie in de regio. Dit is goed voor Landerd én voor de regio. Ook versterkt de aansluiting van Landerd de combinatie van het landelijke en het stedelijke in de regio.

Agrifood

Hoewel er in verschillende sectoren activiteiten plaatsvinden, ligt de focus op de sector agrifood. Agrifood speelt een rol binnen landbouw & landschap, voeding & gezondheid, maakindustrie& bouw en retail & dienstverlening. We creëren met As50 een sterke positie binnen Agrifood Capital waar overheid, kennisinstellingen en ondernemers samenwerken aan een topregio in agrifood.

Wonen, werken en leven

De sterke aandacht voor de economie van de As50 gaat vergezeld van zorgvuldige aandacht voor bereikbaarheid en leefkwaliteit binnen de As50-gemeenten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!