Gemeente Moerdijk en Energiek Moerdijk sluiten Green Deal

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Moerdijk

Een duurzame samenleving bereik je niet alleen. Daarvoor moet je samenwerken. Bij nagenoeg elk initiatief is de medewerking van de overheid nodig. Energiek Moerdijk wil graag een verbinder en ondersteuner zijn bij initiatieven in de gemeente Moerdijk.

Gemeente Moerdijk en Energiek Moerdijk sluiten Green Deal

Samen met anderen een drie-eenheid vormen, zodat de duurzame oplossingen echt gerealiseerd worden.

Gemeente Moerdijk en Energiek Moerdijk werkten al samen. Een volgende stap is vrijdag 9 oktober gezet. Op de laatste dag van de gezamenlijke duurzaamheidsweek plaatsten wethouder Jaap Kamp en voorzitter Dimph Rubbens van Energiek Moerdijk hun handtekening onder de Green Deal. In deze overeenkomst staan afspraken voor een verdergaande samenwerking.

Waarde duurzaamheidsweek

Voorafgaand aan de ondertekening haalde wethouder Kamp de waarde van de duurzaamheidsweek aan. “Het is goed om een moment te hebben waarop je stilstaat bij duurzaamheid. In de gemeente Moerdijk zijn al resultaten geboekt. Die zijn voor een belangrijk deel te danken aan Energiek Moerdijk. Nu ligt er een convenant dat we samen gaan ondertekenen.”

Samen

Bestuurslid Michael Daamen ging in het belang van de overeenkomst. “Samen kun je zoveel meer bereiken. Energiek Moerdijk wil samen met de gemeente kijken hoe we verder energie kunnen besparen, kunnen opwekken en educatie over duurzaamheid kunnen geven. We nodigen iedereen uit om met ons samen te werken.”

Lokaal Energieakkoord

In de Green Deal spreken de gemeente Moerdijk en Energiek Moerdijk onder andere af om samen te komen tot een Lokaal Energieakkoord met een uitvoeringsagenda. Het doel van dat akkoord is om andere lokale partijen te bewegen hieraan deel te nemen, gezamenlijke projecten te initiëren en te stimuleren, obstakels te overwinnen en zodoende de kansen in Moerdijk te verzilveren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!