Gemeente Reimerswaal provinciale winnaar MKB-prijs

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB-Nederland

MKB-Nederland heeft de twaalf winnaars bekend gemaakt van de verkiezing voor de mkb-vriendelijkste gemeentes. Gemeente Reimerswaal is winnaar in Zeeland.

Gemeente Reimerswaal provinciale winnaar MKB-prijs

Vandaag ontvangen twaalf colleges van burgemeester en wethouders bloemen uit naam van algemeen directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. Tijdens verkiezingen was de mening van de ondernemer doorslaggevend. Lokaal ondernemerschap is essentieel voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid en moet daarom gestimuleerd worden. Dit is een taak van gemeenten en ondernemers samen. Om een kans te maken op de prijs moest gemeente Reimerswaal aantonen dat zij werk maken van een mkb-vriendelijk beleid. Reimerswaal moet bijvoorbeeld regeldruk terugdringen of financiële lasten verzachten.

Waakhond voor mkb

De MKB-vriendelijkste gemeente is een twee jaarlijkse verkiezing en zijn ditmaal voor de derde keer gehouden. Bureau Lexnova voerde het onderzoek uit in opdracht van MKB-Nederland en met behulp van het ministerie van Economisch Zaken. De prijsuitreikingen moeten de gemeenten wakker schudden en zich uitgedaagd voelen om het leven van mkb gemakkelijker te maken. De verkiezingen dienen als een soort waakhond die gemeenten aanspoort om zich verder in te spannen voor hun lokale ondernemers.

Landelijke finale

De winnaars maken kans op een regionale titel voor mkb-vriendelijkste gemeente. Tijdens ‘De week van de mkb-vriendelijkste gemeente’, van 21 tot en met 25 oktober, worden de vier regionale winnaars persoonlijk bezocht door MKB-Nederland. Uiteindelijk zal er een landelijke winnaar worden verkozen tijdens de Week van de Ondernemers. Deze keer is er een aparte prijs voor de beste grote gemeente (G36). Twee jaar geleden won Bergambacht de wisseltrofee voor mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Helmond was in 2011 de beste bij de grote steden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!