Gemeente Steenbergen ‘Koploper 2013’!

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Steenbergen

De Kamer van Koophandel heeft onderzoek gedaan naar de dienstverlening van gemeenten aan bedrijven. De gemeente Steenbergen scoorde het beste van alle gemeenten in West-Brabant en mag zich ‘koploper 2013’ noemen.

Gemeente Steenbergen ‘Koploper 2013’!

Net als andere gemeenten in de regio is Steenbergen per telefoon en e-mail benaderd door een ‘mysteryguest’. Deze deed zich voor als ondernemer en stelde vragen als: ‘Ik wil een lunchroom beginnen met licht alcoholische dranken, welke vergunning heb ik nodig? Mag ik mijn bedrijfsnaam aan mijn pand hangen? Mag ik als startende webshop-ondernemer mijn schuur als opslag gebruiken?’ Doel was om na te gaan hoe snel en deskundig gemeenten zijn in hun dienstverlening aan ondernemers.

Koploper

Steenbergen bleek uit te blinken en mag zich koploper 2013 in de regio West-Brabant noemen. “Onze basishouding is: vandaag gaat het goed, morgen willen we het nog beter doen. En we proberen van buiten naar binnen te denken; ons te verplaatsen in de ondernemers die bij ons aankloppen”, aldus wethouder Bert van Kesteren. Hij kreeg uit handen van voorzitter Chris Rutten van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland een trofee in de vorm van een straatnaambord. Een eervolle vermelding was er verder voor Breda dat ook flink aan de weg heeft getimmerd. Dat bezorgde Breda de positie van runner-up in West-Brabant.

Kamer van Koophandel

Erik de Ridder, regionaal ambassadeur van het VNG- programma ‘Beter en Concreter’, prees eerder het onderzoek naar de gemeentelijke dienstverlening van de Kamer van Koophandel. “Er zijn prachtige voorbeelden verzameld van hoe het moet. Die voorbeelden zal ik landelijk uitdragen. Compacte en concrete dienstverlening met een glimlach, daar gaat het om.” De Kamer van Koophandel zet zich al jaren in voor het verbeteren van dienstverlening aan ondernemers en volgt gemeenten als het gaat om prestaties op dat vlak. Uit het nieuwste onderzoek blijkt dat er nog wel hordes te nemen zijn. De KvK is gemeenten die (verder) voorop willen lopen, graag van dienst.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!