Gemeente Woensdrecht gaat over op zonnepanelen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Regio West-Brabant

Op het gemeentehuis zijn afgelopen dinsdag 3 december, 80 zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking en warm water in gebruik genomen. Hiermee wil de gemeente het goede voorbeeld geven als het gaat om duurzaamheid.

Gemeente Woensdrecht gaat over op zonnepanelen

Ook wil de gemeente bij de inwoners het gebruik van duurzame energie stimuleren, aldus burgemeester Adriaansen.

Benut je zon

“Met het plaatsen van de zonnepanelen op het gemeentehuis wordt uitvoering gegeven aan het onderdeel ‘energie en klimaat’ van het Milieu- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente Woensdrecht. Het plaatsen van de zonnepanelen op het gemeentehuis sluit voorts prima aan bij een regionale actie ‘Benut je zon’. Daarnaast dragen we bij aan een economische impuls voor het bedrijfsleven daar Sun & Wind nauw samenwerkt met lokale installatiebedrijven”, aldus verantwoordelijk portefeuillehouder Adriaansen.

"De gemeente Woensdrecht werkt mee aan de regionale actie zonnepanelen waarvoor de Regio West-Brabant een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend met het bedrijf Sun & Wind Energy”, vervolgt Adriaansen.

Regionale samenwerking

Deze marktpartij heeft de afgelopen twee maanden samen met de 20 deelnemende gemeenten zonne-energie uitgerold over de regio. Het doel is om meer inwoners, bedrijven en overige instanties in de regio over te laten stappen op duurzame energie. In het project biedt de Regio West-Brabant haar inwoners en bedrijven kwalitatief goede zonnepanelen aan voor een scherpe prijs. Maar het staat een ieder vrij om zelf een leverancier te kiezen.

Voor bedrijven en particulieren

“Het project is zowel voor bedrijven als voor particulieren aantrekkelijk. Want wie wil er nou niet besparen op zijn energiekosten en een bijdrage leveren aan het milieu. In de afgelopen maand zijn er in onze gemeente 172 zonnepanelen geplaatst, waarvan dus 80 op het gemeentehuis. Met deze 80 panelen besparen we op jaarbasis als snel 16.000 kwh aan elektra oftewel circa € 2.000,-”, besluit burgemeester Adriaansen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!