Gemeenten moeten biobased economy meer mogelijk maken

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel adviseert de gemeente Reimerswaal om meer ruimte te geven aan de ontwikkelingen op het gebied van de groene economie (biobased economy). De gemeente dient zich soepel op te stellen met regels rondom de ontwikkeling van de bestemmingsplannen.

Gemeenten moeten biobased economy meer mogelijk maken

Dit alles om te voorkomen dat goede initiatieven en ideeën van ondernemers verzanden in stroperige procedures van een bestemmingsplan. Dit schrijft de Kamer van Koophandel in een reactie op het ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Reimerswaal aan het college van B&W van de gemeente Reimerswaal.

Topregio voor Biobased Economy

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Zuidwest-Nederland een topregio is op het gebied van de Biobased Economy. Door de aanwezigheid van onder andere een sterk agrarisch cluster, van grote chemische bedrijven en van goede infrastructuur (zeehavens) zijn de goede voorwaarden aanwezig om deze positie ook in de komende jaren verder uit te bouwen. Het is belangrijk dat de gemeente Reimerswaal deze ontwikkeling ook ondersteunt met een stimulerend ruimtelijk ordeningsbeleid.

Een soortgelijke reactie heeft de Kamer van Koophandel geschreven in een brief aan de gemeente Veere als reactie op het bestemmingsplan Buitengebied Veere.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Middelburg:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!