Gemeenten, UWV en flexorganisaties slaan handen ineen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio West-Brabant

Vanaf 1 juni 2013 zijn Gemeente Breda / ATEA-groep, Gemeente Roosendaal, het UWV, Start People en Werk en Vakmanschap intensief gaan samenwerken om de doorstroom van werkzoekenden uit de regio West-Brabant naar de arbeidsmarkt te verbeteren.

Gemeenten, UWV en flexorganisaties slaan handen ineen

Het Ministerie van SZW stimuleert deze samenwerking en stelt hiervoor een budget ter beschikking van € 130.000,- voor de regio West-Brabant. Met behulp van dit budget is een projectgroep samengesteld om optimaal gebruik te kunnen maken van de verschillende expertises en netwerken van de deelnemende organisaties.

Kennis en netwerk delen

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen Gemeente Breda: “Deze samenwerking geeft ons de kans om onze kennis en netwerken te delen, waardoor we mogelijk mensen uit Breda in Roosendaal aan een baan kunnen helpen of andersom. Ons streven is om begin 2014 130 personen te plaatsen bij een werkgever. Als deze missie lukt is dat een mooi bewijs dat deze samenwerking loont”.

Hans Verbraak, wethouder Gemeente Roosendaal: “Krachten bundelen is in de huidige tijd essentieel. Deze regionale samenwerking is daarom van grote waarde opdat meer mensen aan een baan geholpen kunnen worden.”

Actief kandidaten bemiddelen

Het projectteam gaat, gedurende een periode van zeven maanden, 570 CV’s screenen van mensen met een WW- of WWB-uitkering uit de regio West-Brabant. Zij gaan de kandidaten helpen de kwaliteit en vindbaarheid van hun CV te verbeteren. Daarnaast gaan ze de kandidaten actief bemiddelen richting werkgevers. Het doel is om van deze kandidaten 130 personen te plaatsen bij een werkgever. Het projectteam krijgt tevens de opdracht om gebruik te maken van elkaars sterke punten en netwerken, deze kwaliteiten binnen de eigen organisatie toe te passen en leerervaringen te delen en beschikbaar te stellen voor de hele regio.

Het project loopt tot januari 2014 en wordt afgesloten met een regionale bijeenkomst waar alle bevindingen van de projectgroep worden gepresenteerd.

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!