Genomineerden Brabantse Design en Develop Award

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Brabant

Design heeft meerwaarde voor producent en consument. De samenwerking tussen designer en bedrijven bevorderen staat centraal bij de Brabantse Design en Develop Award 2012. Er zijn vijf genomineerden geselecteerd uit de in het totaal 19 inzendingen.

Genomineerden Brabantse Design en Develop Award

De jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Brigite van Haaften moest kiezen uit kwalitatief hoogstaand werk. De Design en Develop Award is in 2011 door de provincie ingesteld om de toepassing van design in de Brabantse maakindustrie te bevorderen. De Award wordt op zaterdag 20 oktober aanstaande tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven uitgereikt.

Hoge kwaliteit

“De kwaliteit van de inzendingen voor de Award is zeer hoog. De inzendingen hebben een internationale uitstraling en de jury heeft het dan ook niet makkelijk gehad om de nominaties toe te kennen”. Dat zegt juryvoorzitter gedeputeerde Brigite van Haaften (Cultuur en Samenleving). De jury bestaat verder uit Addy van den Krommenacker (fashion designer), Tet Reuver (initiator LABMinds& Dutch Design Awards-studio Tet Reuver), Hebe Verstappen (creative director TextielLab-Audax Textielmuseum Tilburg) en Ineke Hans (Studio INEKEHANS/ARNHEM) die verleden jaar samen met Ahrend de prijs won voor de kantoormeubelen uit de Ahrend 380-lijn.

De genomineerden

  • FIFA safe headscarf (Cindy van den Bremen)
  • Natuurlijke kleuren uit de Biesbosch (Jetske Visser)
  • Inside outside in het Stedelijk Museum (Petra Blaisse)
  • Wooden textiles (Lenneke Langenhuijsen)
  • Blur vervaagt (Innofa)

Bekijk de genomineerde ontwerpen

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!