Genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 bekend

  • Innovatie & MVO

De genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 zijn bekend. Fairphone, Fujifilm Manufacturing Europe B.V. en Koppert Cress B.V. maken kans op deze prestigieuze duurzaamheidsprijs.

Genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 bekend

Op donderdag 26 mei wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is voornemens deze uitreiking bij te wonen. Brainport Regio Eindhoven is het toneel van de uitreiking waarbij het thema ‘Creating the Future’ centraal staat.

Anne-Marie Rakhorst, voorzitter van de vakjury van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap: “Alle drie de genomineerden opereren op internationale schaal en zijn op een zeer onderscheidende wijze bezig met duurzaam innoveren. Zo zet Fairphone zich in om de keten van elektronica te beïnvloeden door o.a. de telefoon modulair samen te stellen, waardoor onderhoud wordt vergemakkelijkt en de levensduur wordt verlengd. Ook Koppert Cress zet zich in om verandering te brengen in de ketenaanpak. Dit gebeurt door op een andere manier naar voeding en voedsel te kijken en hierbij ook op verschillende succesvolle manieren de eindgebruiker te betrekken. Fujifilm, de derde genomineerde, is een uitermate innovatief bedrijf dat zichzelf opnieuw heeft uitgevonden na het fotorolletjestijdperk. Zo innoveert het zelfs buiten de bestaande producten en doelgroepen door o.a. plasma’s en membraam technologie toe te passen en de start van een eigen open innovatie hub: een broedplaats voor wetenschappelijke instellingen en bedrijven. Het zijn dan ook drie terechte genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

Genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016

Onder leiding van juryvoorzitter Anne-Marie Rakhorst heeft de vakjury van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap de volgende drie genomineerden voor de Plaquette 2016 geselecteerd (op alfabetische volgorde):

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!