Genomineerden voor Cittaslow ondernemers award bekend

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch, Chaamse Designboerderij Doorzicht uit Chaam en Camping ’t Zand uit Alphen zijn genomineerd voor de Cittaslow Ondernemers award 2015.

Genomineerden voor Cittaslow ondernemers award bekend

Een jury bestaande uit een lid van het OCT, de winnaar van de vorige award (Van Puijenbroek Installaties BV uit Alphen) en de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente brengt een bezoekt aan de drie bedrijven en adviseert het college van B&W. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2015 in CC Den Heuvel wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Iedere twee jaar wordt door de gemeente Alphen-Chaam de Cittslow-ondernemersaward uitgereikt aan een bedrijf uit Alphen-Chaam dat zich onderscheidt op het gebied van gastvrijheid, streekproducten en/ of duurzaamheid of op een andere wijze het Cittaslow-keurmerk uitdraagt.

De drie genomineerde bedrijven

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam

Deze brouwerij is ontstaan uit een hobby van Ad Kusters, maar heeft in de afgelopen jaren regionaal veel bekendheid verworven. Het bier van de brouwerij is van een constante kwaliteit en wordt verkocht in het ernaast gelegen boerderijterras “Toontje Schoen” en op veel andere plaatsen in en buiten de regio. Hun bieren hebben aansprekende namen die in het algmeen verwijzen naar de streek De Baronie en naar Chaam in het bijzonder.

Doorzicht in Chaam

Deze ontmoetingsplek is voor iedereen die elkaar in een sfeervolle en natuurlijke omgeving wil ontmoeten, genieten van  een hapje en een drankje en kunst van de ondernemer zelf en van kunstenaars  uit de omgeving. Je kunt er inspiratie opdoen en overnachten en er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten.

Camping ’t Zand

Deze gastvrij en ruim opgezette camping ligt in een bosgebied en tegen recreatieplas ‘t Zand. De eigenaars dragen het Cittaslowkeurmerk  met woord en daad uit, wat al tot uiting komt op de website. De beoordelingen op de websites van Zoover en ANWB zijn zeer hoog.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!