Gezamenlijk werken aan economische versterking in de regio Zwolle

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Hattem

Overheden, ondernemers, onderwijs en onderzoekers in de regio Zwolle werken samen ter bevordering van de economische groei.Een economische agenda is opgesteld door zestien gemeenten, verspreid over vier provincies. De clusters vrijetijdseconomie, duurzaamheid, logistiek, nieuwe materialen en agrarisch worden gezien als goede kansen. De zestien deelnemende gemeenten hebben op zaterdag 10 september een intentieovereenkomst ondertekend om de samenwerking te bekrachtigen.

Gezamenlijk werken aan economische versterking in de regio Zwolle

De regio Zwolle doet het al jarenlang goed op economische, landelijke ranglijsten. De inschatting van een groot aantal gemeenten in dit deel van het land is dat door intensiever samen te werken de regio zich economisch nog meer kan versterken.

Agenda
Daarom wordt nu gezamenlijk gewerkt aan het opstellen van een regionale ‘economische agenda’. Zo’n agenda geeft aan waar kansen liggen en hoe die het best verzilverd kunnen worden om de positie als economische topregio in het land uit te bouwen.
De zestien gemeenten nemen daartoe het initiatief maar het is nadrukkelijk de bedoeling dat samen met ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen gewerkt wordt aan de (economische) toekomst van de regio Zwolle.

Sectoren
De komende periode wordt gekeken welke economische kansen het beste gezamenlijk opgepakt kunnen worden. Per cluster wordt onderzocht hoe zo goed mogelijk economisch rendement gehaald kan worden in een regionale samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

Groei
Binnen een aantal jaren moet de samenwerking binnen de regio Zwolle leiden tot een aansprekende groei van de productiviteit en de werkgelegenheid, onder meer door meer startende ondernemers. De ambitie van regio Zwolle is om door de bereikte economische meerwaarde een waardevolle partner te zijn voor de landelijke en Europese overheden.

Regio Zwolle
De deelnemende gemeenten zijn Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartwaterland en Zwolle (Overijssel), Meppel (Drenthe), Noordoostpolder en Dronten (Flevoland), Hattem, Heerde en Oldebroek (Gelderland).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!