Gezamenlijke stellingname ondertekend over biobase economy

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Zeeland

Ruim 100 organisaties in Zeeland, Noord-Brabant en Oost- en West-Vlaanderen waren hier bij betrokken.

Gezamenlijke stellingname ondertekend over biobase economy

De grensoverschrijdende regio vraagt daarin aandacht van Europa voor haar toppositie en samenwerkingsverband. Commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs presenteert en overhandigt de stellingname woensdag 29 juni 2011 in Brussel aan Máire Geoghegan-Quinn, Eurocommissaris van onderzoek en innovatie.

De hoge ambities van de regio worden versterkt door verschillende gasten en sprekers, waaronder gedeputeerden Marc De Buck (Oost-Vlaanderen), Marleen Titeca (West-Vlaanderen), Ben de Reu (Zeeland) en Bert Pauli (Noord-Brabant). Daarnaast zijn aanwezig uit het bedrijfsleven: Willem Sederel (Algemeen Directeur Sabic), Gerard van Harten (Bestuursvoorzitter Dow Benelux), Clement de Meersman (Voorzitter Flanders’ Plastic Vision), Fons Maes (Secretaris-generaal Belgian Biodiesel Board). Ook Judith Merkies (Europarlementariër, Rapporteur Innovatie Unie), Lambert van Nistelrooij (Europarlementariër), Koenraad Muylaert (Hoofddocent KU Leuven) en Marc Zabeau (Algemeen Directeur Tech Trans Ugent).

Met de bijeenkomst wil de regio als biobased supercluster op het netvlies komen te staan van de Europese Commissie. Bij de ontwikkeling van nieuwe strategieën op biobased gebied zou de Vlaams-Nederlandse regio als maatstaf moeten gelden.

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!