Gezocht: meer ondernemerschap

  • Onderwijs & Training
  • Bron: VNO-NCW Midden

Jong Ondernemen roept alle ondernemers van Nederland op om hun hart voor jong ondernemerschap te tonen en begeleider van de ondernemers van de toekomst of donateur te worden.

Gezocht: meer ondernemerschap

Afgelopen week toonden in 48 uur 263 ambassadeurs en 52 nieuwe begeleiders via www.hartvoorjongondernemen.nl hun hart voor jong ondernemerschap. De nieuwe begeleiders vullen het meest acute tekort in waarmee de stichting kampt. 

Jong Ondernemen is gebouwd op vrijwilligers. Ruim drieduizend vrijwillige coaches helpen de stichting bij de begeleiding van entrepreneurs in de dop. Juist doorgewinterde ondernemers en managers kunnen het vak overbrengen op de nieuwe generatie. Door de toenemende populariteit van de onderwijsprogramma’s (een groei van 17% over 2011), ontstaat een groeiende behoefte aan begeleiders. Reden genoeg voor de stichting om op actie over te gaan. Directeur Arko Veefkind: “We zijn ontzettend blij dat deze mensen hart voor jong ondernemerschap hebben en inzien hoe belangrijk het is dat het ondernemen al tijdens de opleiding gestimuleerd wordt. Ik wil dan ook iedereen bedanken die als ambassadeur of begeleider heeft geholpen.”

Inspiratie en energie

Nieuwe begeleiders staat een boost aan enthousiasme en energie te wachten. Lex Beins, oprichter Cheaptickets.nl: “Het is leuk om met een groep leerlingen te ondernemen. Zeer inspirerend voor mezelf ook.” Begeleiders steken energie in de toekomst van de economie. Het geeft de mogelijkheid om ervaringen te delen en juist weer te leren van een jongere generatie. 

Learning by doing

Op jonge leeftijd leren ondernemen draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, flexibiliteit en het nemen van verantwoordelijkheid. De jongeren van nu zijn de ondernemers van de toekomst. Komend schooljaar zullen meer dan 10.000 basisschoolleerlingen hun eerste stappen op weg naar het ondernemerschap zetten en ruim 1300 nieuwe studentenbedrijven opgestart worden.

Beste studendenbedrijf van het jaar

Jong Ondernemen organiseert diverse evenementen en competities gedurende het ondernemersjaar. De competitieperiode bereikt binnenkort het hoogtepunt. Op vrijdag 8 juni strijden 8 bedrijven om de landelijke MBO of HBO titel én wordt het meest innovatieve en duurzame bedrijf bekend gemaakt. De nationale finale vindt plaats op de Floriade in Venlo. Beleef de finale mee en meld u aan op de website van Jong Ondernemen. Op de site vindt u meer actuele agendagegevens.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!