Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen verder uitgebreid

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Zeeland Seaports

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu kan Zeeland Seaports definitief bevestigen dat Kwekerij Van Adrichem zich gaat vestigen in Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen.

Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen verder uitgebreid

Donderdag 29 augustus werd de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van de kweker in de Schmidsschorrepolder bij Westdorpe. Van Adrichem gaat nog dit jaar starten met de teelt van tomaten in 25 hectare netto glas. Het bedrijf zal in fases gaan bouwen. In 2014 levert dit al extra werkgelegenheid op voor werknemers. Dit goede nieuws bevestigt het potentieel van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen als uitstekende vestigingslocatie voor glastuinbouw.

Gunstige omstandigheden

Van Adrichem heeft momenteel al vestigingen in Steenbergen en de Lier en heeft voor uitbreiding gekozen voor het project van Zeeland Seaports vanwege de gunstige omstandigheden qua ligging en qua vestigingsvoorwaarden. Sinds de start van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen hebben zich drie commerciële kwekers gevestigd in het gebied. De economische crisis en de EHEC affaire brachten de ontwikkeling van het gebied een halt toe. Vanaf dat moment is er regelmatig door de buitenwacht getwijfeld aan de levensvatbaarheid van het project vanwege de grote investeringen die vooraf zijn gemaakt door met name Zeeland Seaports en Yara in de ontwikkeling van de nodige infrastructuur. Beide bedrijven nemen deel in WarmCO2.

WarmCO2

WarmCO2 verzorgt de levering van CO2 en restwarmte aan het tuinbouwgebied dat afkomstig is uit het productieproces van Yara. In 2012 heeft Zeeland Seaports een commercieel manager aangetrokken die zich speciaal moest gaan richten op het aantrekken van nieuwe partijen voor het gebied dat in totaal 190 hectare beslaat.

Meer partijen volgen

Zeeland Seaports is erg blij dat de inspanningen die zijn verricht, nu tot een positief resultaat hebben geleid. Omdat de belangstelling voor het gebied in de sector nog steeds groot is, wordt verwacht dat meer partijen zullen gaan volgen.

Over Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen

Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen is een project van Zeeland Seaports, het havenbedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, beheer en exploitatie van de Zeeuwse zeehavens. Het is een uniek glastuinbouwproject ten zuiden van Terneuzen waar in twee polders in totaal 190 hectare beschikbaar is voor netto glas voor glastuinbouw. Bijzonder aan het project is de levering van warmte en CO2 vanuit de nabijgelegen industrie. Dit biedt de kwekers een gegarandeerde levering tegen gunstige tarieven.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!