GLOW Eindhoven presenteert route 2014

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Eindhoven365

Van 8 tot en met 15 november veranderen de kunstenaars van GLOW de binnenstad van Eindhoven in een dynamisch lichtlandschap. Vorig jaar trok GLOW een recordaantal van 520.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

GLOW Eindhoven presenteert route 2014

Dynamische route

Op de ruim vier kilometer lange wandelroute halen de kunstenaars van GLOW alles uit de kast om het publiek te boeien met hun lichtcreaties. Officieel startpunt van de lichtkunstroute is het GLOW Café, deze keer gevestigd in de voormalige textielfabriek van Schellens. Bij het thema ‘Stad in beweging’ past een route die voert langs industrieel erfgoed en drukbezochte openbare ruimtes, zoals de oude luciferfabriek, statige panden in de Parklaan die de grote industriëlen lieten bouwen, het levendige stationskwartier en de spoorzone met het vroegere bedrijfsterrein van Van Gend & Loos.

Ook de Catharinakerk, Stratumseind, de Markt en het Van Abbemuseum zitten op de route. Beweging zit overal in Eindhoven. En het is het licht in al haar bijzondere variaties en expressies, dat deze dynamiek benadrukt. De plattegrond is te bekijken op de website.

GLOW Casa Magica

GLOW blijft zelf ook volop in beweging; nieuw tijdens de komende editie van GLOW is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk. Symmetrische, kleurrijke patronen glijden horizontaal en in een rustig tempo over de wanden en gewelven, volledig geïntegreerd met de architectuur van de kerk en haar vele, decoratieve details. De beelden worden harmonieus begeleid door muziek van Leon Boëllmann, Samuel Barber en Olivier Messiaen. Voor deze speciale voorstellingen zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus weer er snel bij! Tickets zijn alleen verkrijgbaar via gloweindhoven.nl en kosten €4,00 per stuk.

Dankzij uw bijdrage is GLOW in staat om u ieder jaar uitzonderlijk licht van internationale allure te presenteren.

Fascinatie voor licht

Bij GLOW NEXT, op Strijp-S, wordt de fascinatie voor het fenomeen licht vanuit multidisciplinaire hoek benaderd. Een scala aan vernieuwende projecten vertelt ons iets over de manier waarop we de wereld zien, over kleuren, waarneming en zelfs over duisternis. Hoe zien we beweging? Kunnen we licht voelen? Of het opslaan? Door de wereld van de professionals binnen te treden, gaat de toeschouwer de uitdaging aan om na te denken over nieuwe mogelijkheden met licht. Een wandelroute over Strijp-S verbindt de projecten met elkaar.

Special GLOW NEXT-event: Dinner in the Dark

Wat licht betekent, ervaar je pas echt als het er niet meer is. Hoe is de wereld in het duister? Of wanneer je blind zou zijn? Op Strijp-S kan tijdens GLOW NEXT gedineerd worden in het donker, om op een creatieve manier te ervaren wat het belang is van het licht om ons heen. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Afsluiten wegen binnenstad

In samenwerking met het stadsbestuur zijn een aantal wegen in de binnenstad tijdens de openingstijden van GLOW afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit heeft mogelijk consequenties voor de bereikbaarheid. Na sluitingstijd van GLOW worden de wegen weer opengesteld. Vanzelfsprekend blijft het gebied ten alle tijden bereikbaar voor bewoners, hulpdiensten en thuiszorg. Voorafgaand aan GLOW worden de omwonenden per brief geïnformeerd.

Bezoek GLOW en GLOW NEXT, van zaterdag 8 november tot en met zaterdag 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis. Daarnaast is GLOW ook te bekijken en beleven onder leiding van een VVV-gids, die uitgebreid informatie geeft over de projecten en de kunstenaars en daarnaast interessante weetjes over Eindhoven en de locaties op de route deelt. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.vvveindhoven.nl.

Curatoren: Har Hollands (Har Hollands Lichtarchitect), Diana Franssen (Van Abbemuseum), Saskia van de Wiel (Curator/Kunsthistorica), Rombout Frieling (GLOW NEXT)

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!