GLOW NEXT toont fascinatie voor licht

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Eindhoven 365

Tijdens lichtkunstfestival GLOW van 8 tot en met 15 november 2014 in Eindhoven, wordt ook het op zichzelf staande GLOW NEXT georganiseerd. Plaats van handeling is Strijp-S, het tweede stadshart aan de rand van het centrum, waar creatie en innovatie centraal staan.

GLOW NEXT toont fascinatie voor licht

Bij de lichttoepassingen die op GLOW NEXT worden getoond, draait het om het zien van nieuwe mogelijkheden en het verleggen van grenzen.

Fascinatie voor licht

Op GLOW NEXT wordt de fascinatie voor het fenomeen licht vanuit multidisciplinaire hoek benaderd. Een scala aan vernieuwende projecten vertelt ons iets over de manier waarop we de wereld zien, over kleuren, waarneming en zelfs over duisternis. Hoe zien we beweging? Kunnen we licht voelen? Of het opslaan? Door de wereld van de professionals binnen te treden, gaat de toeschouwer de uitdaging aan om na te denken over nieuwe mogelijkheden met licht. Een wandelroute over Strijp-S verbindt de projecten met elkaar.

Veel van de werken die op GLOW NEXT worden getoond zijn het resultaat van experimentele samenwerkingen tussen techneuten, kunstenaars, architecten, makers, onderzoekers en zelfs acteurs en choreografen. Deze zogenaamde ‘Lightlab’-werken zijn speciaal ontwikkeld voor GLOW NEXT. Tegelijkertijd worden state-of-the-art projecten getoond vanuit de gehele wereld. Van Argentinië tot Japan en van het Intelligent Lighting Institute van de TU/Eindhoven tot het MIT Senseable City Lab, dat zich bezig houdt met vraagstukken over leefbaarheid in de grootstedelijke omgeving.

Special events GLOW NEXT

Tijdens GLOW NEXT kan de wandelroute langs de lichtprojecten worden gecombineerd met enkele specials. Op zondagmiddag vanaf 15.00u organiseert GLOW NEXT een openingsevent. Stichting Bartiméus, specialist in leven met een visuele beperking, laat ons ervaren hoe het is om te leven zonder licht. Daarnaast biedt GLOW NEXT podium aan de conferentie Experiencing Light en een scala aan andere evenementen.

Met iBeacon GLOW NEXT beleven

Door middel van iBeacon technologie kunnen bezoekers met een iPhone automatisch meer informatie krijgen over kunstwerken wanneer ze met de GLOW App dichtbij een kunstwerk zijn. De iBeacon-toepassing die, in samenwerking met Eindhoven365 en de Eindhovense startup Proxible wordt aangeboden tijdens GLOW en GLOW NEXT, is een eerste pilot versie om Eindhoven en haar bezoekers te laten proeven van de mogelijkheden die deze technologie biedt.

GLOW NEXT op Strijp-S en GLOW in de binnenstad van Eindhoven, van 8 tot en met 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur. Gratis toegang.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!