'Goed dat kabinet crowdfunding makkelijker wil maken'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn positief over het voornemen van minister Dijsselbloem van Financiën om de regels voor crowdfunding te vergemakkelijken.

'Goed dat kabinet crowdfunding makkelijker wil maken'

Naast kredietverlening via banken is het voor met name mkb-ondernemers goed als er ook meerdere alternatieve financieringsopties zijn.

Minister Dijsselbloem schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat 'veel initiatieven voor crowdfunding de weg naar een vergunning of ontheffing van de toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten inmiddels weten te vinden.' Dat kan volgens hem beter. En daarom wil hij voor de zomer de huidige regelgeving tegen het licht houden en waar nodig aanpassen.

Crowdfunding

MKB-Nederland en VNO-NCW juichen crowdfunding toe, waarbij (veel verschillende) belangstellenden (via internet) kunnen investeren in een idee van een ondernemer. De ondernemersorganisaties maken zich hard voor alternatieve financieringsvormen. Zij constateren namelijk dat het voor starters en (kleine) groeiende bedrijven belangrijk is dat er, naast het bankloket, meer financieringsaanbod beschikbaar komt. Dit soort bedrijven zijn namelijk belangrijk voor de innovatiekracht van Nederland, aldus de ondernemersorganisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!