Goed eerste kwartaal zee overslag in Zeeuwse havens

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

Het eerste kwartaal van 2014 is voor wat betreft de zee overslag in de Zeeuwse havens een goed kwartaal geweest. In de eerste drie maanden werd ruim 9 miljoen ton aan goederen over zee aan- en afgevoerd via de havens van Zeeland Seaports.

Goed eerste kwartaal zee overslag in Zeeuwse havens

Dit is 12,8 procent meer dan het eerste kwartaal van 2013.

Groei in bulk

De groei zat hem in deze periode met name in de overslag van droge (+11%) en natte bulk (+23,5%). Ook in volume zijn en blijven dit de grootste goederensoorten in de Zeeuwse havens. De groei in de droge bulk zat hem voornamelijk in de overslag van vaste brandstoffen (steenkool), terwijl bij de natte bulk de overslag in chemische producten sterk toenam. Dit laatste kan onder andere worden verklaard door een groei in boord-boord overslag in Vlissingen en de ingebruikname van nieuwe opslagtanks bij Oiltanking in Terneuzen.

Kleine daling stukgoed

Ten opzicht van het eerste kwartaal van 2013 was er een minieme daling in de goederensoorten stukgoed (met name in de metalen), containers en ro-ro. Ondanks deze positieve ontwikkeling doet het havenbedrijf nog geen uitspraak over de vooruitzichten  voor de rest van het jaar.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!