Goede doelen Veghel ontvangen schenking Rabobank

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kliknieuws

Rabobank Uden Veghel maakte afgelopen dinsdag heel wat instellingen gelukkig.

Goede doelen Veghel ontvangen schenking Rabobank

In totaal € 100.000,- schonk de bank aan verschillende goede doelen. Van dat geld ging € 35.330,- naar zeven instellingen in de gemeente Veghel.

Basisschool Edith Stein in Zijtaart ontvangt € 1.500,- voor de aanleg van een insectenmuur nabij de nieuwe school. KBO Mariaheide krijgt € 3.838,- voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie in het gemeenschapshuis. Een bedrag van € 7.500,- gaat naar de Lambertuskerk voor de renovatie van het dak. Heilige Antonius Abt Eerde ontvangt € 3.812,- voor de aanschaf van apparatuur waarmee het vochtprobleem in de kerk wordt opgelost. Stichting Voedselbank Veghel e.o. ontvangt € 6.663,- voor de aankoop van een koelbus. Een bedrag van €6.576,- gaat naar Zorgcentrum Aatrium voor de aanleg van een belevingstuin. Tenslotte ontvangt Stichting Dichterbij, Arbeid en Activiteiten ’t Ven € 5.441,- voor de aankoop van een Theratrainer.

Directievoorzitter Wim Bens en vertegenwoordigers van de zeven winnende projecten

De Rabobank stelt het geld beschikbaar in het kader van het Coöperatiefonds. Daarin steunt het maatschappelijke projecten. Wim Bens, directievoorzitter: "Als coöperatieve bank kennen we geen individuele dividenduitkering aan leden. Wel worden er gelden gereserveerd ten laste van de winst die we investeren in het welzijn van de samenleving waar onze leden deel van uit maken.” Leden van de Rabobank hadden een nadrukkelijke stem: zij konden stemmen op het project van hun keuze en dat deden ze vrij massaal. De bank ontving bijna tweeduizend stemmen, verdeeld over in totaal 25 projecten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!