Goede samenwerking in oplossen problemen spoorlijn

  • Logistiek & Vervoer

Dinsdag 18 mei vond op initiatief van de provincie een vervolggesprek plaats tussen ProRail, Syntus en de provincie over de storingen op het traject Arnhem-Winterswijk.

Goede samenwerking in oplossen problemen spoorlijn

Aanleiding was de toename van de uitval van treinen ondanks vernieuwingen en verbetering van het baanvak waar ook de provincie fors aan meebetaalde. Gedeputeerde Van Haaren liet in dit gesprek onverbloemd weten de storingen niet meer te accepteren.

Het einde van de storingen lijkt in zicht, maar kunnen nog even duren. ProRail en Syntus werken aan een compensatieregeling voor de reizigers en geven meer en actiever informatie. De mogelijkheid om gebruik te maken van de omleidingsroute via Zutphen kan zonder meerkosten zolang er nog dagelijkse problemen zijn op het traject.

Verschillende storingen
ProRail geeft aan dat er twee type storingen zijn: de gebruikelijke storingen bij het in gebruiknemen van een nieuw baanvak en een onverwachte storing die te maken heeft met een nieuw type assenteller. Dit laatste probleem zou de oorzaak zijn van de uitval van veel treinen. ProRail werkt met man en macht aan de oplossing. Door structurele maatregelen moet dit probleem eind mei opgelost zijn. Storingen als gevolg van een nieuw baanvak kunnen nog voorkomen totdat alles goed is afgesteld, zo laat ProRail weten.

Informatievoorziening
De provincie heeft aangedrongen op zeer actieve informatievoorziening naar de reizigers en goede samenwerking tussen de organisaties. De samenwerking loopt goed en er is een stroom aan extra informatie op gang gekomen. Onder andere wordt er een flyer uitgedeeld en kunnen mensen zich abonneren op een digitale nieuwsbrief door een mail te sturen naar noord-oost@prorail.nl. ProRail adviseert NOS-teletekst pagina 751 en de site van Syntus te raadplegen voor actuele reisinformatie

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!