Goede zomer voor Brabantse recreatieparken

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Omroep Brabant

Ondanks het slechte weer van afgelopen zomer draaide de Brabantse recreatieparken goed.

Goede zomer voor Brabantse recreatieparken

Regen, wind en onweer: de zomer van 2011 staat bekend als een herfstachtige periode. Veel Brabanders kozen het hazenpad en vlogen naar de zon. Desondanks kenden de Brabantse recreatieparken toch een goede zomer.

Weersvoorspellingen zorgden in attractiepark de Efteling voor minder bezoekers in de maand juli. Koen Sanders, woordvoerder van de Efteling, legt de nadruk op het woord ‘voorspellingen’ want op het moment dat slecht weer voorspeld wordt, is het kwaad al geschied. "Met slecht weer zijn er minder bezoekers maar je merkt zodra er alleen al gesproken wordt van slecht weer dat er nog minder mensen komen. Ook al blijft het slechte weer vervolgens uit."

 

Record aantal bezoekers

Ondanks een slechte maand juli, verwacht Sanders geen grote daling van het aantal bezoekers. De maanden april en mei waren goed, net als de maand augustus tot dusver. In die maand telde het park zelfs een recorddag. Het nieuwe bungalowpark Bosrijk draait volgens hem goed. "Het bungalowpark is in vakantieperiodes ver van tevoren volgeboekt." De Efteling trekt zo’n vier miljoen bezoekers per jaar.

 

Tweekoppige slang in trek

Ook Dierenpark de Oliemeulen verwacht geen grote stijging of daling van de cijfers. Het park heeft een binnen- en buitengedeelte. Deze zomer verliep volgens een woordvoerder goed, al heeft ze nog geen definitieve cijfers. "Er is veel gevraagd naar onze tweekoppige slang, daardoor zijn mensen eerder naar het park gekomen dan dat eigenlijk gepland was."

lees verder>>

Meer informatie over EFTELING MEETING & EVENTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!