Goes begint met Health Campus Zeeland

  • Farma & Zorg
  • Bron: Economische Impuls Zeeland

Onder de noemer 'Health Campus Zeeland' begint de gemeente Goes een samenwerkingsverband tussen verschillende zorginstellingen, bedrijven, onderwijs en overheid op het gebied van gezondheid.

Goes begint met Health Campus Zeeland

Het doel is om personeel van de deelnemende organisaties kennis te laten uitwisselen, gezamenlijke diensten te beginnen en subsidiebronnen voor innovatieve projecten aan te boren.

Er is daarnaast ook ruimte om eventueel een gebouw neer te zetten aan de 'zorgboulevard' bij het ziekenhuis, bijvoorbeeld voor een extra zorgopleiding. De inrichting van een 'Academische Werkplaats Ouderenzorg'  biedt daarnaast kansen voor het Zeeuwse bedrijfsleven om producten en concepten op het gebied van de gezondheidszorg toe te passen met tegelijkertijd onderzoek naar nieuwe kennis door studenten en mensen die in de zorg en aanverwante sectoren werken.

Mooie aanvulling

Health Campus Zeeland is volgens de gemeente een mooie aanvulling op Campus Zeeland. Dat initiatief richt zich vooral op de blauwe (water, industrie, techniek) en groene (landbouw, agrofood, duurzaamheid) economische dragers van de Zeeuwse economie. Voor Health Campus Zeeland heeft Goes al gesproken met ADRZ, Emergis, Roompot, HZ, GGD, Onderwijs Autoriteit Zeeland en de provincie. De komende tijd wil de gemeente onder meer nog in gesprek met Revant, ImpulsZeeland, Scalda, UCR. Volgens de gemeente is Goes een 'vanzelfsprekende plek' om Zeeuwse innovatie op het gebied van gezondheid aan te jagen door de regiofuncties van het ADRZ, Emergis, CIOS en Omnium.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!