Goes economisch koploper in Zeeland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: PZC

Uit onderzoek van bureau Louter blijkt dat Goes de koploper is op economisch gebied in Zeeland. Ondanks de zorgen over de toekomst doet Zeeland het voorlopig economisch gezien allerminst slecht in vergelijking met andere regio's. Middelburg maakt echter een vrije val.

Goes economisch koploper in Zeeland

De ranglijst die Bureau Louter opstelt bevat de belangrijkste economische prestaties van de gemeenten en regio's. Diverse onderdelen worden meegenomen in de berekening, zoals het aantal bedrijven, omvang van de bedrijventerreinen, de ontwikkeling van toegevoegde waarde en de arbeidsproductiviteit.

Goes op 33e plaats

In de totale Nederlandse ranglijst is Goes met een 33e plaats de hoogst genoteerde vertegenwoordiger van Zeeland. De gemeente daalt hiermee twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar. De prestaties van de stad zijn sterk op het vlak van winkelaanbod en werkgelegenheid in de zorg en onderwijs. 

Overige Zeeuwse steden

Ook Terneuzen staat in de top-50 genoteerd, op de 36e plaats (zeven plaatsen gestegen). Middelburg, vorige keer nog 22e, duikelt uit de top-50 naar plaats 51. Vlissingen steeg het meest (van 113 naar 80); Reimerswaal zakte nóg iets harder dan Middelburg (van 247 naar 277).

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!