Gongslag voor 4e editie kennis- en ontwikkelingstraject The Next Entrepreneur

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Mkb

Met het luiden van de beursgong van Euronext in Amsterdam hebben MKB-Nederland en de Rabobank vandaag de vierde editie van The Next Entrepreneur ‘geopend’.

Gongslag voor 4e editie kennis- en ontwikkelingstraject The Next Entrepreneur

The Next Entrepreneur is een uitgebreid kennis- en ontwikkelingstraject voor starters, met als hoogtepunt de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland later dit jaar, de TNE Award.

Eigen bedrijven

Jaarlijks starten meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf. Maar met wisselend succes. Gemiddeld haakt een derde nog binnen het eerste ondernemersjaar af. Na vijf jaar is circa de helft niet langer in bedrijf. Om starters juist in die kritieke eerste fase bij te staan, organiseren MKB-Nederland en de Rabobank sinds 2012 The Next Entrepreneur (TNE). Dit jaar bieden de organisaties starters drie opties: de TNE Academy, waarmee beginnende ondernemers hun kennis over de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering vergroten en daarmee ook hun slagingskans; het TNE Event, een grote inspiratie- en netwerkbijeenkomst; en de TNE Award.

De TNE Event

De TNE Award is vooral gericht op de starter die al een tijd - maar niet langer dan twee jaar - onderneemt. Inschrijving staat open voor ambitieuze starters die ondernemen met passie, zich onderscheiden met een vernieuwend idee, plan of product, de juiste marketing- en communicatiemiddelen inzetten en een doordacht en realistisch financieringsplan voor hun bedrijf hebben. De winnaar ontvangt onder meer een geldbedrag van € 12.500.

De deelnemers worden tijdens verschillende ronden getest op hun ondernemersvaardigheden en bedrijfsvoering. Een vakjury onder leiding van directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en directeur bedrijven Paul Dirken van de Rabobank bepaalt in december tijdens het TNE Event uiteindelijk wie The Next Entrepreneur 2015 wordt.

The Next Entrepreneurs van voorgaande jaren zijn Annefrid Imenkamp van het Amsterdamse bedrijf Chocstar (2012), Erik Recter van Kidswatcher (2013) en Laurens de Groot met zijn bedrijf Skycap (2014).

TNE Academy

Ondernemers die willen starten of net met hun bedrijf zijn begonnen, kunnen zich kosteloos inschrijven voor de TNE Academy. De TNE Academy biedt hen kennis, tools en e-books over de belangrijkste thema’s. Verschillende experts delen hun kennis en deelnemers ontvangen persoonlijke informatie aan de hand van hun bedrijfsprofiel. Ook een ondernemersscan en een persoonlijk ‘boosttraject’ maken onderdeel uit de TNE Academy.

Inschrijven voor de TNE Award en de TNE Academy kan via www.thenextentrepreneur.nl.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!