Gouverneur Jiangsu bezoekt Noord-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Op dinsdag 14 oktober bezoekt de gouverneur van de zusterprovincie van Noord-Brabant in China, Jiangsu, Noord-Brabant. Noord-Brabant en Jiangsu vieren dit jaar het 20 jarig bestaan van de officiële relatie.

Gouverneur Jiangsu bezoekt Noord-Brabant

Gouverneur Li Xueyong bezoekt in Eindhoven de High Tech Campus en in ‘s- Hertogenbosch het Noord-Brabants Museum.

Jiangsu

Jiangsu is een welvarende kustprovincie van China met bijna 79 miljoen inwoners. Economisch is de provincie een van de grootste exporteurs van China op het gebied van electronica, chemie, textiel en electronica. De relatie van Noord-Brabant en Jiangsu komt voort uit de banden van Philips met Jiangsu. In eerste instantie sloten Eindhoven en Nanjing, de hoofdstad van Jiangsu een vriendschapsband. Nadien volgden de beide provinciebesturen. Inmiddels hebben alle grote Brabantse steden een vriendschapsband met steden in Jiangsu. Uniek is dat zowel Jiangsu als Noord-Brabant een economisch vertegenwoordiger in de provincie hebben. Dat leidt tot een intensivering van handelsbetrekkingen en investeringen.

Programma

De gouverneur en de delegatie uit Jiangsu worden om 16:00 uur ontvangen op de High Tech Campus in Eindhoven. Daar volgt een presentatie van Philips Research. Nadien volgt een verplaatsing naar het oude provinciehuis, het Noord-Brabants Museum, in ’s-Hertogenbosch. Daar volgt een gildegroet en worden ondermeer de Brabantzaal en de werken van Van Gogh bezocht.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!