Grande finale Brabant European Region of Gastronomy

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: We Are Food

Op maandag 3 december jongstleden vond in Breda de grande finale van 'Brabant European Region of Gastronomy 2018' plaats. Een titel die het afgelopen jaar gevierd werd middels innovatieprogramma We Are Food en publieksprogramma Brabant Celebrates Food.

Grande finale Brabant European Region of Gastronomy

Het was de eerste keer dat het onderwerp food in Brabant zo compleet werd geëtaleerd en dat zoveel partijen in de keten van boer tot bord met elkaar werden verbonden. Zo gaf het innovatieprogramma We Are Food zowel ondernemers als kennisinstellingen en overheden de kans om zelf aangedragen thema’s als voedselverspilling, duurzame voedselproductie, en gezondheid in de spotlights te zetten en bleek Brabant Celebrates Food een aangewezen kans om Brabant voor bezoekers en toeristen sterker op de kaart te zetten als fooddestinatie. 

Food Awards Brabant

Door de intensieve samenwerking omtrent de diverse food gerelateerde thema’s ontstonden nieuwe netwerken, nieuwe ideeën en nieuwe inzichten. Het foodjaar bood focus, gaf energie en legde de basis voor kansrijke samenwerking tussen de food- en leisuresector en heeft honderdduizenden mensen in binnen- en buitenland bereikt. In 2019 gaat Brabant daarom verder met aanjagen van agrifood innovatie en het versterken van de koppeling voedsel met vrije tijd. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings maakte bekend dat dat wordt gedaan in de vorm van Food Awards Brabant (FAB): een jaarlijks terugkerend innovatieprogramma met als grote finale een awardshow waar awards en supportprijzen per thema worden uitgereikt.

Uitbreiden en versterken van de community

Bij de Food Awards Brabant het om foodthema’s als eiwittransitie, technologie, gastvrijheid en onderwijs. Zo wordt de community die het afgelopen jaar is gebouwd versterkt en verder uitgebreid en gaat Brabant door met het waarderen en ondersteunen van Brabantse foodvernieuwers. De belangrijkste energiegevers van het afgelopen jaar treden toe tot de FAB society om de positieve energie die er dit jaar is ontstaan door te geven. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings: "Ook bij de Food Awards Brabant gaan we weer uit van de bottom up aanpak. De energie moet uit de mensen zelf komen. Ik wil bedrijven dan ook vragen om dit met ons te gaan organiseren."

Online magazine

Als afsluiting van dit jaar lanceert innovatieprogramma We Are Food het online magazine ‘Brabant European Region of Gastronomy.’ Hierin zie je, lees je en voel je wat er dit jaar allemaal is gebeurd in de hele provincie. En daar mogen we met zijn allen ongelofelijk trots op zijn.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!