Gratis adviestraject voor ondernemers

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch

MKB-ondernemers en ZZP’ers staan er vaak alleen voor als het gaat om keuzes in bedrijfsvoering. Als de zaken even niet zo lekker lopen of er problemen dreigen, kan een deskundig advies helpen.

Gratis adviestraject voor ondernemers

Om deze ondernemers dan niet nog meer op kosten te jagen, biedt de gemeente 's-Hertogenbosch nu de mogelijkheid om kosteloos een klankbordtraject aan te gaan met een adviseur van de Stichting Ondernemersklankbord.

Het betreft een pilot, waarmee de gemeente 's-Hertogenbosch 66 ondernemers de helpende hand kan toesteken. Wethouder Van Olden: “We hopen met deze pilot een bijdrage te leveren in de ondersteuning die ondernemers nodig hebben in lastige tijden”. 

Klankbordtraject

Het klankbordtraject bestaat uit één of meerdere gesprekken, gedurende een periode van maximaal 6 maanden. Het klankbordtraject wordt uitgevoerd door de Stichting Ondernemersklankbord, een landelijk netwerk van ervaren oud-ondernemers die ondernemers adviseren. Wethouder Hoskam: “De Stichting Ondernemersklankbord zorgt ervoor dat onze ondernemers advies op maat krijgen; persoonlijk, praktisch en oplossingsgericht. Voor en door ondernemers.” Aanmelden gaat via de website van Stichting Ondernemersklankbord: www.ondernemersklankbord.nl. Wie zich wil aanmelden, klikt op ‘aanvragen klankbordtraject.’ 

Voorwaarden

In principe kan iedere ondernemer terecht bij Stichting Ondernemersklankbord. Om de kosten van € 150,- vergoed te krijgen door de gemeente, moeten de ondernemers wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Aanmelden via de website, met vermelding van ‘kosteloos traject gemeente ’s-Hertogenbosch’
  • Behoren tot de doelgroep ZZP of MKB, met maximaal 10 werknemers
  • Wonen of bedrijf voeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch

Het gratis traject gaat van start na een positieve beoordeling van de aanvraag en zolang het maximum van 66 trajecten nog niet bereikt is.

Doel

We hopen met deze pilot een bijdrage te leveren in de ondersteuning die ondernemers nodig hebben in deze lastige tijden. Dit naast het verstrekken van een uitkering of krediet aan ondernemers met een tijdelijk financieel probleem op grond van het Besluit Bijstandverlening zelfstandigen.” Daarnaast streeft de gemeente natuurlijk naar het voorkomen van problemen, betalingsachterstanden of zelfs faillissementen bij deze ondernemers. De pilot is een initiatief van Weener XL werk & inkomen, het werkbedrijf van de gemeente, en de afdeling Economische Zaken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!