Gratis openbaar vervoer nieuwe werknemers

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Overijssel

Op initiatief van de provincie Overijssel kunnen werknemers die in Zwolle of Kampen aan een nieuwe baan beginnen twee maanden gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer op hun woon-werktraject.

Gratis openbaar vervoer nieuwe werknemers

Het doel van dit tijdelijke aanbod is om de mensen (hernieuwd) kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Deze proef loopt is verlengd tot 1 juni 2010.
Bij verandering van werkgever overweegt de werknemer hoe hij naar het nieuwe werk gaat. Wordt het de fiets, de auto of het openbaar vervoer. Dit is het ideale moment om bij deze groep het openbaar vervoer als goed alternatief onder de aandacht te brengen. Met het aantrekkelijke aanbod hoopt de provincie Overijssel dat steeds meer forenzen kiezen voor het openbaar vervoer. Om het aanbod compleet te maken kunnen werknemers ook twee maanden gratis gebruik maken van een OV-fiets (huurfiets) op de stations van Kampen of Zwolle.

Bereikbaarheid bedrijven terreinen
De bereikbaarheid van bedrijventerreinen belangrijk en moet worden verbeterd. Wanneer forenzen de auto (gedeeltelijk) inruilen voor het openbaar vervoer zorgt dit voor minder auto’s op de weg en betere beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Mobiliteitsconvenant
Deze actie maakt onderdeel uit van het uitvoeringsprogramma van convenant mobiliteitsmanagement. Dit convenant is 27 januari ondertekend door de provincie, gemeenten Zwolle en Kampen en het bedrijfsleven.

Aanmelden
Veel bedrijven ontvangen binnenkort een folder en aanmeldformulier. Daarnaast kunnen bedrijven nieuwe werknemers aanmelden via de site ovwerkt.overijssel.nl. De werknemers ontvangen per e-mail geheel vrijblijvend een individueel reisadvies op maat en een aanbod voor gratis openbaar vervoer.

Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanmelden kunt u naar de website, ovwerkt.overijssel.nl, gaan of mailen naar ovwerkt@overijssel.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!