Greentech Brabant in Bestuursakkoord 2015-2019

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Het initiatief Greentech Brabant staat in het Bestuursakkoord 2015-2019 van de Provincie Noord-Brabant. Binnen het hoofdstuk ‘Brabant vergroent’ zijn de ontwikkelingen van Greentech Brabant in Boxtel als Cleantech campus opgenomen.

Greentech Brabant in Bestuursakkoord 2015-2019

Daar zijn we heel blij mee en laat zien dat we met deze aanpak op de juiste weg zijn. Een prachtig resultaat na 2,5 jaar investeren en hard werken met o.a. onderwijs, bedrijfsleven, BOM en Provincie. Greentech Brabant is onderdeel van het programma Circulaire AgriFood van AgriFood Capital.

Laatste ontwikkelingen Pilot ONE en TWO

Op dit moment onderzoeken studenten op drie opleidingsniveaus de opbrengsten en methoden voor lokale verwerking in pilot ONE en in augustus van dit jaar in pilot TWO in Boxtel. Onderzocht wordt welke methode het meest geschikt is om zo efficiënt mogelijk energie en grondstoffen uit groen afval te halen. De werkwijze wordt als uitgangspunt genomen om de versnelling van deze ontwikkeling op alle niveaus MBO/HBO/WO te laten plaatsvinden met de top van het bedrijfsleven. In deze baanbrekende pilots werken Helicon Green Engineering, Avans Centre of expertise Biobased economy en TU/e samen onder de vlag van Greentech Brabant. De eerste resultaten worden verwacht rond de zomer van dit jaar.

Meedoen?

Greentech Brabant wordt uitgevoerd binnen het innovatieprogramma Circulaire AgriFood van AgriFood Capital. Hebt u een bedrijf en wilt u bijdragen met technologie? Of wilt u als partner van Greentech Brabant instappen?

Neem contact op Daan Arkesteijn voor Greentech 06 30 20 29 41 / d.arkesteijn@agrifoodcapital.nl of met Vincent Lokin 06 53 33 67 58 / vincent@lokin.com voor Biomassapleinen.

Lees hier meer over Greentech Brabant.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!