Grensoverschrijdende projecten met Nederlandse deelname krijgen 25 € miljoen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: RVO

16 Interreg Europe projecten met Nederlandse deelname krijgen dit jaar circa € 25 miljoen subsidie uitgekeerd. Van deze 16 subsidie-aanvragen, zijn er 8 projecten waarbij Nederlandse partijen de voortrekker zijn. In totaal kwamen er 234 aanvragen binnen.

Grensoverschrijdende projecten met Nederlandse deelname krijgen 25 € miljoen

De Nederlandse partijen hebben mooie resultaten geboekt bij de uitslag van de derde call van het Interreg Europe programma. Bij 1 op de 3 goedgekeurde projecten waren Nederlandse partijen betrokken.

Hoogste subsidie: Project Cherish

Het project Cherish van de gemeente Middelburg in de provincie Zeeland kreeg het hoogste subsidiebedrag, rond de € 1,7 miljoen. Met de subsidie kan Middelburg, met partners uit Letland, Spanje, Griekenland, Portugal, Cyprus, Italië, Finland en Duitsland beleidskeuzes en goede voorbeelden delen. Bij het project Cherish staat cultureel erfgoed centraal - gericht op vissersgemeenschappen in Europa.

Beste score: Project TraCS3

De hoogste score behaalde het project TraCS3, van de Hanze Hogeschool Groningen. In dit project werken 7 partners in Europa samen. Het doel is ondersteuning voor regionale innovatie infrastructuur en dit vervolgens te verbeteren, zodat regio’s hun innovatie potentieel kunnen laten zien aan de rest van de wereld. Uiteindelijk moeten de ideeën die voortkomen uit dit project worden vastgelegd in de operationele plannen van de deelnemende partners. Voor Nederland is dit het OP Noord programma.

Mis de vierde call niet: open tot 22 juni!

Voor de vierde call die open staat van 7 mei tot 22 juni is het resterende bedrag nog beschikbaar, wat neerkomt op ongeveer €72 miljoen subsidie. Dit bedrag kan nog hoger worden, als de hoogte van subsidie voor alle projecten uit call 3 definitief is.

Wat is Interreg Europe?

Interreg Europe is onderdeel van het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds. Om regionale ontwikkeling te realiseren, staat kennisdeling en leren van elkaar centraal. Om dit bereiken voorziet Interreg Europe kansen voor regionale en lokale autoriteiten in heel Europa, om ideeën en ervaringen met publiek beleid uit te wisselen.

Projecten bij Interreg Europe krijgen 75%-85% van hun totale projectkosten gesubsidieerd. Het totale budget van Interreg Europe bedraagt €359 miljoen voor de periode 2014-2020.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!