Griepvaccinatie

  • Farma & Zorg
  • Bron: MedImmune

Met de zomervakantie in ons geheugen lijkt het misschien wat vroeg om nu al na te denken over de griepvaccinatie, maar dat is het niet! Volgens de diverse onderzoekscentra wereldwijd is het verstandig om voor december je vaccinatie te halen om te zorgen dat je lichaam de tijd krijgt om antistoffen aan te maken voordat de griep op zijn hoogtepunt is.

Griepvaccinatie

De meer mensen gevaccineerd zijn, des te minder krijgt de griep de kans om te circuleren onder medewerkers binnen bedrijven en onze gemeenschap als geheel. Een overweging om te kiezen voor de griepvaccinatie: het kost het lichaam ongeveer twee weken na de vaccinatie om antistoffen aan te maken en daarmee bescherming te bieden tegen deze infectie. En vroege vaccinatie geeft het hele griepseizoen actieve bescherming.

Beschermende maatregelen naast de vroege vaccinatie
Er zijn elke dag een aantal simpele handelingen, naast de vaccinatie, die bescherming bieden tegen de verspreiding van virussen en bacteriën en uiteindelijk verzuim door griep helpen voorkomen.
• Bedek je neus en mond met een papieren zakdoek wanneer je hoest of niest. Gooi de papieren zakdoek bij het afval na gebruik.
• Was je handen vaak met water en zeep. Als er geen water en zeep beschikbaar is, gebruik dan een op alcohol gebaseerd handreiniger of ander desinfectiemiddel.
• Voorkom het aanraken je ogen, neus en mond. Dat is de manier waarop bacteriën zich verspreiden.
• Probeer nauw contact met zieke mensen te voorkomen.
• Als je zelf ziek bent met griepverschijnselen dan is het advies: thuis blijven totdat de koorts minimaal 24 uur is verdwenen, tenzij je naar de dokter moet of andere noodzakelijke acties moet ondernemen. (Je moet je koorts zeker niet onderdrukken met koortswerende middelen).
• Probeer, terwijl je ziek bent, het contact met anderen tot een minimum te beperken en voorkom zo dat je hen aansteekt.

MedImmune
MedImmune biedt al haar medewerkers, hun partners en kinderen de griepvaccinatie aan.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!