Groei in containers en short-sealines voor Haven Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Het aantal vervoerde containers in de haven van Moerdijk steeg in 2014 met 63%. In de overslag in tonnages is zelfs een verdubbeling te zien. Ook zag Moerdijk, als vierde zeehaven van Nederland, het aantal short-sealines groeien in 2014.

Groei in containers en short-sealines voor Haven Moerdijk

De totale overslag bedroeg ruim 16,5 miljoen ton. Dit is een daling van 9% ten opzichte van 2013. Deze voorlopige cijfers maakte de directeur van het Havenschap Moerdijk, Ferdinand van den Oever, bekend tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk.

Terugloop in natte bulk

Met name in de natte bulk en de minerale oliën voor de chemische cluster ziet het Havenschap Moerdijk een terugloop. Ferdinand van den Oever: “De onderhoudstop en incidenten bij Shell zorgden voor een zware teruggang in de overslagcijfers van deze clusters. Gelukkig is de oorzaak hiervan incidenteel van aard. Met die wetenschap, de signalen van de opkrabbelende economie en de lichte stijging van de tonnages in de zeevaart, verwachten we in 2015 een groei van de totale overslag te kunnen laten zien.”

Volle kracht vooruit

Volle kracht vooruit was dit jaar het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk. “2015 staat in het teken van het Uitvoeringsprogramma. Samen met de provincie Noord-Brabant, gemeente Moerdijk en andere betrokken partijen maken we een overzicht van alle projecten die voortvloeien uit de Havenstrategie 2030. We staan voor mooie uitdagingen. En dat betekent: Volle kracht vooruit! Zodat dit haven- en industriegebied zijn belangrijke economische betekenis in de Vlaams-Nederlandse Delta behoudt en kan uitbreiden met nieuwe vestigingen van vitale bedrijven,” aldus Van den Oever.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!