Groei in zeevaart, containers en short-sealines zet door in haven Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

De overslag via zeevaart in de haven van Moerdijk groeide in 2015 met maar liefst 9%. Ook de tonnages in containers groeide wederom, met 11%. Opnieuw zag de zeehaven het aantal short-sealines groeien, net als de spoorverbindingen.

Groei in zeevaart, containers en short-sealines zet door in haven Moerdijk

Doordat de overslag via binnenvaart achterbleef, komt de totale overslag in 2015 op hetzelfde niveau als het jaar ervoor, op ruim 16,5 miljoen ton. Deze voorlopige cijfers maakte directeur Ferdinand van den Oever vandaag bekend tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk.

“De consumentenmarkt trekt aan, dat laten ook de cijfers van Moerdijk duidelijk zien. Maar in andere sectoren is het einde van de crisis minder merkbaar, zoals de bouw. Zo blijft de overslag van droge en natte bulk, en schroot en ertsen bijvoorbeeld nog achter”, vertelt Van den Oever in zijn toespraak.

Gronduitgifte en nieuwe bedrijven

Het Havenschap Moerdijk gaf in 2015 circa 7 hectare grond uit en mocht maar liefst 15 nieuwe bedrijven verwelkomen. “Dit zijn allemaal signalen dat we uit de crisis komen. En daar zijn we uiteraard heel blij mee”, aldus Van den Oever.

Schepen

In 2015 ontving de vierde zeehaven van Nederland 1768 zeeschepen, 165 meer dan vorig jaar, en 10.961 binnenvaartschepen, 667 minder dan vorig jaar.

Vooruitblik

2016 wordt een belangrijk jaar voor de vierde zeehaven van Nederland. “We verwachten snel duidelijkheid over het bestemmingsplan van het Logistiek Park Moerdijk. Ook zal er een beslissing genomen worden over de nieuwe governancestructuur van onze organisatie. Voor al deze en andere ontwikkelingen zoeken we telkens de verbinding met onze stakeholders. Om gezamenlijk het beste resultaat te behalen en volgend jaar de crisis volledig achter ons te laten.”

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!