Groen licht voor investeringen Leisure Ontwikkelfonds

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Provinciale Staten van Noord-Brabant zijn akkoord met een provinciale bijdrage van maximaal €5 miljoen in 10 jaar tijd aan het Leisure Ontwikkelfonds (LOF).

Groen licht voor investeringen Leisure Ontwikkelfonds

Het fonds richt zich op meer banen en meer bestedingen door meer bezoekers in Brabant. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, 50PLUS en Lokaal Brabant stemden voor. De fracties van PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie/SGP stemden tegen.

Impuls innovatie vrijetijdssector

Samenwerkingspartners Midpoint, De Beekse Bergen, De Efteling, en VisitBrabant namen het initiatief tot de oprichting van het LOF, waarmee een impuls moet worden gegeven aan de innovatiekracht van de vrijetijdssector. Met het LOF willen zij projecten realiseren die zorgen voor een kwalitatief sterker aanbod in Brabant.

Duurzame investeringen

Om het fonds mogelijk te maken verstrekt de provincie leningen aan De Beekse Bergen (€41,5 miljoen) en De Efteling (€15 miljoen) voor duurzame investeringen in verblijfsaccommodaties en werkgelegenheid. Als tegenprestatie dragen deze beide partijen boven op de marktconforme rente een opslag van 0,5% af aan het LOF.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!