Groen licht voor Life Sciences Park Oss

  • Farma & Zorg
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De Taskforce Life Sciences Park heeft vandaag groen licht gegeven voor het realiseren van een Sciencepark in Oss.

Groen licht voor Life Sciences Park Oss

De betrokken partijen hebben in een intentieverklaring vastgelegd de start van het Life Sciences Park te zullen ondersteunen. Met de overeenkomst tussen vertegenwoordigers van MSD, de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, het Ministerie van EL&I en het Ministerie van VWS komt de realisatie van een Life Sciences Park een stap dichterbij. De Taskforce streeft naar een start van het Life Sciences Park op 1 januari 2012.

Verheugd

Het positieve advies van de Taskforce is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Voorzitter van de Taskforce, Hans Kortlever, geeft aan blij te zijn dat met deze stap, omdat behoud van kennis en banen in het verschiet ligt. “Na intensief overleg zijn de leden van de Taskforce er van overtuigd dat een Life Sciences Park in Oss alle kans van slagen heeft”, aldus Kortlever. “Ik ben verheugd dat alle betrokken partijen het advies ondersteunen met concrete bijdragen, zowel materieel als financieel”.

Haalbaarheid

Een belangrijk onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is het resultaat van twee oproepen voor voorstellen ter behoud van kennis en banen voor Oss. In totaal zijn er 89 business plannen binnengekomen van ondernemers en onderzoekers die aan de slag willen op het Life Sciences Park. Een onafhankelijke adviescommissie (onder leiding van Prof. Breimer) heeft alle voostellen geëvalueerd en de Taskforce positief geadviseerd over de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss. Ook de commissie van Wijzen, die de provincie Noord-Brabant en het ministerie van EL&I adviseert, is positief over de kansen van een Life Sciences Park in Oss.

Ecosysteem

Met de intentieverklaring van de leden van de Taskforce komt een Life Sciences Park in Oss een stap dichterbij. In het park kunnen startende en bestaande ondernemers toegang krijgen tot unieke faciliteiten. Het park wordt een ecosysteem waar onder andere gebouwen met verschillende laboratoriumruimten en state-of-the-art onderzoeksapparatuur, zoals chemische, biologische en analytische laboratoria en een ultra high-throughput screening faciliteit beschikbaar komen. Hierdoor wordt kennis in Nederland behouden en gevaloriseerd, en wordt werkgelegenheid in Oss en omgeving gecreëerd.

 

Over de Taskforce Life Sciences Park Oss

De Taskforce is opgericht om vorm, inhoud en richting te geven aan de inventarisatie van de mogelijkheden voor een ‘Life Sciences Park Oss’. De leden van de Taskforce sturen een projectteam en werkgroepen aan en nemen besluiten om de inventarisatie te voltooien. Het is een initiatief van het lokale bestuur van MSD in Nederland.

De leden van de Taskforce zijn:

Hans Kortlever (voorzitter) – Senior Vice-President en Regionaal Directeur voor Midden-Europa, MSD
Hugo Hurts – Directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie, Ministerie  Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Bert Pauli – Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant (VVD); Portefeuille: Economische Zaken en Bestuur 
Jasper Wesseling – Waarnemend Directeur Industrie en Diensten, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie 
Jan van Loon – Wethouder Gemeente Oss; Portefeuille: Economie, Cultuur en Financiën
Benno van Dongen – Partner, Roland Berger Strategy Consultants
Jan Pelle – Directeur N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!