Groene innovatie verschuift van hype naar noodzaak

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Regio Noord-Veluwe

Het IGEV-netwerkevent ‘Groene innovatie, hype of noodzaak?’ dat op 8 oktober plaatsvond in Nunspeet onderstreepte de noodzaak van innovatie.

Groene innovatie verschuift van hype naar noodzaak

Ondernemers, professionals uit het onderwijs, beleidsmakers en bestuurders werden hiertoe uitgedaagd en aangemoedigd door burgemeester Adriaan Hoogendoorn (Oldebroek), prof. dr. Herman Wijffels en ondernemers die voorop lopen op dit gebied.

Burgemeester Hoogendoorn trapte als voorzitter van de stuurgroep IGEV af door te stellen dat de hype rondom groene innovatie kan en moet leiden tot het op de agenda zetten van dit thema op alle niveaus; omdat het noodzaak is. Hij riep de regio op om sterk in te zetten op groene innovatie. 

Uitroepteken achter het woord noodzaak

Hoofdspreker prof. dr. Herman Wijffels plaatste een groot uitroepteken achter het woord noodzaak. “De explosieve groei van de wereldbevolking en welvaart doen een enorm beroep op de natuurlijke hulpbronnen van de planeet. Het draagvermogen van de aarde wordt flink overschat. We leven alsof we anderhalve aardbol tot onze beschikking hebben en dat is niet houdbaar.” Volgens Wijffels is de overstap naar een circulaire economie noodzakelijk: “Ondernemers spelen een centrale rol door innovaties die gericht zijn op houdbaarheid. Overheid en onderwijs moeten alles doen wat in hun macht ligt om dit ondersteunen.”

Ondernemers inspireren

In de deelsessies 'smart grids' en 'biobased products' gaven enkele vooruitstrevende ondernemers een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen en hun praktijkervaringen op het gebied van groene innovatie. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werden er nieuwe contacten gelegd en praatte de deelnemers na over de inspirerende middag die duidelijk maakte dat het tijd is voor actie.

Het netwerkevent ‘Groene innovatie, hype of noodzaak?’ werd georganiseerd door Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Centre for Biobased Economy.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!