Groenhorst College winnaar onderwijsprijs 2014

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Ede

De onderwijsprijs gaat dit jaar naar het Groenhorst College in Ede. Het project ‘het groen leefpark’ werd door de jury uiteindelijk als meest interessant bestempeld. De onderwijsinstelling ontvangt een geldbedrag van 4000 euro.

Groenhorst College winnaar onderwijsprijs 2014

Zowel de opzet van het project als de uitstraling die het project op andere onderwijsinstellingen heeft sprak de jury bijzonder aan.

Het groen leefpark

In het park is iedereen welkom, maar belangrijkste doel is het in contact brengen van kinderen met de groene wereld om hen heen. “Kennis van een gezonde leefstijl en verantwoorde voeding vindt haar oorsprong in het groen. Men hoort te weten waar voedsel vandaan komt en men hoort zich thuis te voelen in het groene domein. Dit geldt voor alle kinderen, leerlingen, deelnemers en studenten uit de gehele onderwijskolom! Dit project streeft vanzelfsprekende integratie van groen als onderdeel van het dagelijks (school) leven na. Het moet onderdeel worden van het wekelijkse lesprogramma op de scholen en de instellingen als voorschoolse en buitenschoolse opvang.” Zo valt te lezen in het juryrapport.

“Het is een innovatief project en goed benaderbaar. Van jong tot oud wordt men in contact gebracht met de oorsprong van leven en voedsel. Leerprestaties worden gestimuleerd door een groene leeromgeving. Het is volledig uitgewerkt in een concreet plan en kan gedurende een groot aantal jaren uitgevoerd worden.” aldus wethouder en jurylid Johan Weijland tijdens de prijsuitreiking. 

Tweede en derde plaats

De tweede plek, en daarmee een bedrag van 1000 euro, werd gewonnen door Cultura met het project ‘Muziek in de Klas’. Dit project heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in Ede de kans te geven samen muziek te maken en een instrument te leren bespelen. De derde plek, die 500 euro waard is, ging naar het Marnix College Ede met het project ‘Gortepap enzo’. Bij dit project bereiden jongeren en ouderen samen een oud gerecht waarbij ze de opdracht krijgen zoveel mogelijk woorden van elkaar te leren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!